Noen matretter går igjen hos oss og denne wokretten
med svin, paprika, cashewnøtter og annet godt
er ihvertfall en av favorittene mine.
Du trenger:
Olje til steking, f.eks peanøtt
Paprika, gjerne gul og rød
Svinefilet eller kylling
Cashewnøtter, usaltede
Fersk ingefær
Maismel
Sjalottløk
Soyasaus
Hvitløk
Slik gjør du:
Skjær svinefilet i passe store biter. Skjær opp løk og paprika.
Varm olje i wokpannen og rist cashewnøttene til gyldenbrune.
Legg dem på et tørkepapir. Ha paprika og løk i i pannen og stek
det på høy varme i ca 1 min. Legg så grønnsakene til side på et fat.
Stek finrevet/hakket hvitløk og ingefær i ca et halvt min. Rør konstant.
Ha svinekjøttet i pannen og stek til gjennomstekt. Tilsett 2 ts soyasaus
Ha svinekjøttet i pannen og stek til gjennomstekt. Tilsett 2 ts soyasaus
og la dette surre i ca 2 min. Legg så kjøttet i den ene siden av woken.
Bland maismel med 2 ss kaldt vann, ha i woken og rør til denne
jevningen tykner. Ha så i paprika, løk, cashewnøtter,
bland godt og server straks med ris til.
Bon appétit! :)
Tips:
Poenget når man lager mat i wok, er å steke på høy varme,
mens man hele tiden vender på ingrediensene. Det er også viktig å
ikke ha for mye i pannen om gangen, for da er det vanskelig å holde
en høy temperatur under stekingen. For lav varme og for mye væske
gjør at maten blir kokt, ikke stekt :) Bruk en olje som tåler høy varme,
for eksempel peanøttolje. Kaldpressede oljer tåler ikke høy varme.
for eksempel peanøttolje. Kaldpressede oljer tåler ikke høy varme.
Ha en herlig onsdag! :)
Nammi, det blir middagen her i dag;) Takk for at du deler oppskrift med oss.
ReplyDeleteMmmm, det så knallgodt ut!! Det må testes ut!
ReplyDeleteHa en fin dag!
Klem Bodil
Ser så godt ut, og jeg er sulten.
ReplyDeleteHer er det lunsj om et minutt.
Med tørre knekkebrød.
Varm mat hadde gjort seg :)
Fine onsdagen til deg !
Klem
Mmmm...det så godt ut :) Nå fikk jeg skikkelig lyst på kinamat. Hihi.
ReplyDeleteHa en fin dag.
klem Jane
Deilig - dette bruker vi ofte også :-) Godt og sunt på samme tid! Kan ikke bli bedre det =)
ReplyDeleteYum! Elsker wok :) Og takk for tipset om hvordan det gjøres - jeg skal innrømme jeg har smakt "kokt" wok både her og der, og det er ikke veeeldig godt syns jeg...Dette så helt fortreffelig ut :) takk at du deler :) klem klem og god uke videre
ReplyDeleteSå godt det hørtes ut,godt og sunnt:)
ReplyDeleteFine kveld til gode og søte deg:)
Klem fra Lillian
Dette så deilig ut. Tror nok det må prøves:) klem
ReplyDeleteMmmmm..... looks delish!
ReplyDeleteHerlig torsdag til deg.
klemklem
Tusen takk for oppskrift og tips!! Er veldig i wokhjørnet for tiden - perfekt timing:)
ReplyDeleteKlem fra Kristin