15.7.11

Fineste maleriet


Maleriet "Ornament" av kunstner Mia Gjerdrum Helgesen er mitt første, og foreløpig eneste, kunstkjøp. Det er malt med akrylmaling på canvas og har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Egentlig er jeg mye mer opptatt av fotokunst eller enkel grafikk. Men da jeg helt tilfeldig "snublet over" dette bildet, ble jeg øyeblikkelig fascinert av fargekombinasjonene og sammensettingen av ulike mønstre.



Jeg var med barselgruppen  min for noen år siden på kafé på Lysaker brygge, som viste seg å også være et utstillingslokale for kunstnere. Blant mange andre bilder var det akkurat Ornament som festet seg i hodet mitt, men jeg kjøpte det ikke samme dag. Siden det er et stort maleri som derfor blir ganske så synlig i et hjem, tok jeg ikke sjansen på å kjøpe det uten at min kjære hadde sett det først. Dagen etter dro vi tilbake og siden vi likte bildet begge to, slo jeg til. Ikke hver dag jeg har penger til å bruke på kunst, mye annet som skal prioriteres i en familie. Men det er utrolig hva man får råd til når det er feriepengetid :)

Ornament har hedersplassen over sofaen i stuen vår. Tror aldri jeg kommer til å bli lei av det!

3 comments:

  1. Hei!
    Jeg hat prvd å kommentere flere ganger, men får det ikke til:( håper denne går igjennom!
    Tusen takk for utrolig fine kommentarer i bloggen, det varmer veldig:)
    du har en superfin blogg selv! Koselig p følge deg!

    Ha en fin dag!
    Klem fra Silje

    ReplyDelete
  2. Juhu, det gikk!
    Nydelig maleri forresten:)

    ReplyDelete
  3. Hei hei!
    Det bildet var nydelig! Ett sånt ett kunne jeg tenkt meg også ;) Vakkert var det! Elsker teksturen og mønsteret..

    Takk for koselige kommentarer inne hos meg, du er en av mine hyggeligste lesere. Blir så glad de gangene du legger igjen ett spor...

    Jeg har ikke tatt bilder så lenge jeg altså. Jeg fikk mitt første speilrefleks til jul og har bare lekt meg. Jeg bruker Picnik.com og Photoshop ved redigering, men jeg redigerer strengt tatt ikke så mye. Men utrolig koselig at du syns jeg er flink med bilder * Smiler*

    Her hos meg regner det som bare det, ingen sommerfølelse akkurat :) Men man får gjøre det beste ut av det! Ønsker deg en vidunderlig fredag.

    Maiaklem

    ReplyDelete