16.7.11

Hjemmelaget knekkebrød

Ok, da kan jeg krysse av enda et punkt på listen over ting jeg ikke har gjort før: Bake knekkebrød. Vi har opptil flere faste knekkebrødspisere i vår lille familie og som med det meste annet, så tenkte jeg at de må vel være bedre hjemmelaget enn kjøpt? Resultatet ble ikke så verst, om jeg skal si det selv. Deilig med masse forskjellige frø i. Tørket knekkebrødene ekstra lenge i ovnen, med lukket dør etter at varmen var avslått, så de skulle bli skikkelig sprø.
Mitt favorittpålegg på knekkebrød er cottage cheese og jordbærsyltetøy!
Denne Erik Bagger brødskålen i polert stål fikk husets mann til bursdagen nettopp. Det følger med løse bomullstrekk i rødt, hvitt og svart som man kan variere med. Ganske fiks synes jeg. Passer ikke bare til brød, men også til knekkebrød. Som ikke må oppbevares i lukket boks, for da blir det mykt.

PS: Kjøpte den fantastiske boken Sanselig sommer denne uken, og der er knekkebrødoppskriften, i tillegg til utrolig mange vakre hager som tilhører ulike bloggere.

4 comments:

 1. Såå flink du er! Jeg blir imponert! Vakre bilder også! Herlighet så godt det så ut! Min favoritt er cottage cheese og reker... mmmm... deilig!

  Takk for alle vakre kommentarer du legger igjen. Det varmer og gjør meg utrolig glad.

  Jeg tar en bloggpause nå, men kommer sterkere tilbake.

  Ønsker deg en fabelaktig helg!
  Maiaklem

  ReplyDelete
 2. Flinke du som har laget knekkebrødene selv... Her er det Rema som står for knekkebrødene!
  Den Bagger skålen har vi også. Fikk den til jul av svigers...
  Fortsatt god helg til deg.
  Klem May Helen

  ReplyDelete
 3. Eg var veldig flink i ein periode å baka knekkebrød sjølv, og så plutselig gjekk det over gitt ;) Men no blei eg inspirert til å ta det opp att, kanskje når eg kjem att frå ferie?

  Ha ein super søndag!

  Klem Eli

  ReplyDelete
 4. Takk for koselige kommentarer!! :) Det gjenstår jo å se om jeg klarer å opprettholde knekkebrødbakingen når den travle hverdagen kommer for fullt igjen ;) For vi har absolutt pleid å kjøpe både knekkebrød og vanlig brød! Det er lett å ha gode forsetter, men ofte er det enklere å ty til de kjappeste løsningene ;) Klem

  ReplyDelete