25.9.11

Boller i ovnen



...er aldri feil! :) Eller på bordet, for den saks skyld. Ja, nå mener jeg boller bokstavelig talt altså, i tilfelle noen måtte tro noe annet! ;)

Er det bare meg som får enda mer lyst på boller og den slags når været blir kaldere og man koser seg mer innendørs? Hm, ser selv at det høres ut som en litt dårlig unnskyldning, siden de som kjenner meg vet at jeg egentlig elsker søte saker året rundt :)



Her i huset er det mannen som er bollemesteren, jeg holder meg for det meste til kakebaking. Han lager veldig gode boller! Etter eget utsagn er det lang heving som er hemmeligheten, ca 1 time over vannbad før bollene rulles ut og deretter enda en halv times heving før de settes i ovnen. Da blir de luftige da :)

Har ellers funnet frem igjen den "gamle" lyslykten fra Indiska som sto gjemt bakerst i skapet. Og har bestemt meg for at "finserviset", som heter Wedgwood Sterling, skal hentes frem oftere :)


17 comments:

  1. Bollene så deilige ut, og jeg tenkte umiddelbart at- oi, det var en nydelig lykt! Kult å hente frem igjen oldies but goldies :) God søndagskveld! Klem

    ReplyDelete
  2. Åh - heldig du som har en mann som baker!!! Takk for hyggelig hilsen hos meg igjen - og så flott at øynene dine er ok! Fryktelig å gå å ikke vite.... God kveld til deg og dine :) Heidi

    ReplyDelete
  3. Disse så bare fantastisk deilig ut! Er veldig glad i gjærbakst :)

    Ha en fin søndag!

    Klem Lene

    ReplyDelete
  4. Boller er aldri feil! Det kan bare bli riktig hver gang det!
    Disse herlighetene så fantastiske ut...
    Heldige du som har en mann som baker boller!

    Og fine serviset!! ;)

    God søndag til deg!

    ReplyDelete
  5. Boller er alltid godt, men helt klart ekstra godt i den mørke årstiden! Disse så fantastiske ut!! Selv bakte jeg boller og tok med på fjelltur i dag!
    Nydelig servise! Det må du bruke ja:) Jeg har likt bare i gull..
    Ha en fin søndagskveld!
    Klem fra Hanne:)

    ReplyDelete
  6. De bollene så gode ut :)

    Kose deg masse ikveld!
    Klem

    ReplyDelete
  7. Bollebaking er det mye av her i huset, uansett vær, hehe:)
    Dine så kjempegode ut!
    Klem

    ReplyDelete
  8. Hei hei:)

    Så nydelige og fristende bilder,
    er ikke mye som slår fersk gjærbakst:)

    Pleier bare å mikse guacamolen sammen selv jeg også, men hadde lyst å teste denne miksen og den var supergod:):)

    Ønsker deg en flott uke:)

    Klem Lise

    ReplyDelete
  9. Dette ser kjempegodt ut, lenge siden jeg bakte skoleboller. I dag koste vi oss med eplemuffins. Nå er det virkelig tid for innekos og god mat:-)

    ReplyDelete
  10. Flinke mannen... bollene så jo SÅ gode ut :)
    jeg har også Sterling servise! Fint ;)
    Ha en ny, fin uke.
    Klem May Helen

    ReplyDelete
  11. Nå lurte du meg nesten! Hihi
    Ha en fin ukestart ;)

    ReplyDelete
  12. Hihi... Skriver igen - för jag vet inte om min kommentar blev sänt...
    Tuuusen tack for tipset på heving ab gjærbakst! Dessa bullarna så farligt goda ut!
    OCh ditt servis hade jag gärna haft i mitt hus! Stilrent och lyxigt! Jag har även kikat lite på Spode - vad tycker du om det?
    Ha en härlig vecka! Kram Joy

    ReplyDelete
  13. Åja, boller hører høsten til;)
    Her har jeg lyst på hele tiden, hihi!!
    Skoleboller og vanlige boller er den eneste baksten jeg får til, så det er stort sett det det går i her;)

    Finservicet må man nesten bruke mer enn til jul ja, koselig med litt ekstra i hverdagen og ♥

    Ha en fin ukesstart;)

    Klem line

    ReplyDelete
  14. Eg bakar gjerne boller heile året, men er enig med deg at om hausten og vinteren så smakar det EKSTRA godt altså! Og minuttmannen har heilt rett, ein time heving før uttrilling, og så minst ein halv time til etterpå. I tillegg bruker eg så lite mjøl som mulig - mmmm :)

    Kjempe fin lyslykt da, eg eeeeelsker jo litt orientalsk vri - herligt å finna fram fine ting som har fått kvilt seg i skapet litt og kan komma ut og skinna litt!

    Ellers har eg hatt ei magisk helg i byen din, Bergen :) Om det vert messe til neste år må du hiva deg med, det var kjempe kjekt!

    Klem Eli

    ReplyDelete
  15. Boller og rundstykker bakes og spises mer nå om høsten ja. Jeg elsker å bake eplekaker også. Namnam!

    klem

    ReplyDelete
  16. Jeg er imponert over mannen, tror ikke det er mange menn rundt omkring i de tusen hjem som kan skryte av gode boller. Hos oss er jeg bollemesteren og det ER faktisk hevingen som er fasiten på luftige boller! Nydelig service og flott lyslykt, fine ting kan ikke brukes for ofte :-)

    Klem
    Netta

    ReplyDelete
  17. Ingenting er som nybakt. Går mest i rundstykker her, men det er like godt med boller:)
    Og helt enig mht. finserviset - det blir brukt alt for lite her også..

    Ha en fiiin kveld.
    Klem Vivian

    ReplyDelete