11.9.11

Jeg har kontroll!
livene våre. Alt som skulle til var en oppslagstavle, av typen magnetisk whiteboard, fra Clas Ohlson. Til den nette sum av 119 kroner. Og en pakke fine magneter i stål fra Søstrene Grene, til 13 kroner.

Bare tulla! Tenk om det var så enkelt? Det vil si tavlen har vi kjøpt og hengt opp på kjøkkenveggen. Kjøleskapet får endelig se strøkent ut igjen, bort med alle magnetene og lappene som hang der. Men full kontroll, tja for en småbarnsfamilie på fire som oss vil nok hverdagen til tider fortsatt føles mer og mindre småkaotisk. Men inntrykket er ihvertfall litt ryddigere nå, takket være den nye oppslagstavlen :)
Ukemenyen er blant annet på plass igjen. Vi var lenge flinke til å lage lister og storhandle en gang i uken, men det har sklidd ut i det siste.
Merk dere jeg har notert at fredag er fast kjærestekveld... Ren ønsketenkning! Med to småtasser i barnehagealder blir nok ikke dette noen realitet på leeenge :) Men man skal jo visualisere det man ønsker seg, ikke sant?
Synes ellers det var på sin plass å ha noen oppmuntrende og beroligende utsagn til alle i familien på oppslagstavlen, (de fulgte for øvrig med siste utgaven av bladet Rom 123.)


Ha en fortsatt strålende søndagskveld og ukestart! :) Jeg setter veldig stor pris på alle som tar seg tid til å lese bloggen min og ikke minst legge igjen kommentarer. You make my day!! :)


Our new whiteboard is supposed to make our family life simpler, or at least a bit more structured. Well, we'll see :) Have a great Sunday night and new week!22 comments:

 1. Helt topp den tavla der ;)
  Her også skled handledagen ut i intet i løpet av sommeren, men nå er vi på rett spor igjen...
  Trengs både gode rutiner og oversikt i en småbarnsfamilie ja ;)

  Forresten liker jeg meg bare bedre og bedre her inne hos deg!
  Flink til å legge igjen koselige ord er du også ;)

  Klem May Helen

  ReplyDelete
 2. Heihei...fantastisk flott oversikt:)
  Dette var lurt,,meny og greier..
  Disse tips tar jeg me meg:)

  ha en flott uke
  klem fra Lill

  ReplyDelete
 3. Tenk om det hadde vært så greit å få kontroll! :) Fin tavle var det i alle fall. Og så flinke dere er som har laget ukesmeny. Det lagde vi før også, men her har det også sklidd helt ut... Skjerpings! :)

  ReplyDelete
 4. hihi.. ja det var den kontrollen som vi så gjerne ønsker å ha:)
  Fine bilder og det så ut som du fikk plass til de viktigste tingene på tavla di!
  Jeg har en kritttavle som jeg skriver på for hver uke - et forsøk på kontroll:)

  Klem

  ReplyDelete
 5. Så bra :) Me har ikkje kontroll, hehe, men nesten... Tusen takk for nattaklem, no bør eg gå å legga meg, for eg har vore kjempe trøtt, men no gjekk det over. Hmmm! Eg er egentlig nattens dronning :) B-menneske så det held, berre at det harmoniserer ikkje så godt med eit vanlig småbarns- og jobbliv.

  Eg er så imponert over ukesmenyen dåkas, det har me hatt som mål å få til. Det samme når det gjeld å få handla inn ein gong i veka. Sklir ut kvar gong. Me er heilt håplause. MEN no vart eg inspirert til å prøva ein gong til ;)

  Forresten... du sa du hadde kjøpt eit blad der det var artikkel frå Anna-Malin (Helt Enkelt) sitt kjøkken, kva blad var det? Og kvar kjøpte du det? Er det typisk Narvesen som har bra utvalg når det gjeld blad?

  Klem-klem frå Eli :)

  ReplyDelete
 6. Heisan! Du dette var en god ide - og så flott tavla di er!! Må si jeg er imponert over menyen for uka - for en kontroll!! Uansett er det godt å ha planer og planlegge - så hvis en får gjort noe av det er det vel ikke så verst!! Ha en flott dag! Heidi :)

  ReplyDelete
 7. Så flott dette ble da :)
  Likte veldig godt "oppsettet" ditt på tavlen!
  Så skikkelig fint ut :)

  God mandag!
  Klem
  -Amalie

  ReplyDelete
 8. Så bra du har kontroll da.. hihi :) Elsker de magnetene, har søstrene Grene de altså? Da må jeg dit i løpet av uka :)

  Klem

  ReplyDelete
 9. Nå ble jeg veldig inspirert! At jeg ikke hadde tenkt på det før! Vi sliter nemlig med å finne et sted for slike ting, det er nemlig ingen steder på kjøkkenet som egner seg til en oppslagstavle - men jeg skal alltids klare å lage en magnettavle! Likte forresten veldig godt designet på ukesmenyen deres!
  Ha en magisk uke!

  ReplyDelete
 10. haha, jeg har ikke kontroll, og vi har ikke barn engang! Og ukesmeny -der var vi flinke også, en hel uke faktisk ;-)

  Men veldig kul tavle :-) Ha en fantastisk fin mandag!

  ReplyDelete
 11. Den tavla var lekker! Vi har ikke i nærheten den kontrollen dere har.. og vi er barnløse og frie ;)

  Fabelaktig start på uken! Her blir det farting mellom Oslo - Bergen før jeg lander på sofaen fredag kveld.

  Smil og klem
  Maia

  ReplyDelete
 12. Smart tavle :-)
  Vi har å endelig fått på plass vår tavle
  i det nye huset. Hjelper litt på kaoset å
  samle alle lapper og beskjeder på
  en plass. Følte meg helt hjelpesløs uten
  tavla mi i alle fall ;-) Men som du sier,
  det er umulig å få full konrtoll med
  småtasser i hus :-)

  Ønsker deg ei finfin ny uke!
  Klem fra Hilde

  ReplyDelete
 13. God ide med slik tavle! Vårt kjøleskap ser helt kaotisk ut med alskens lapper til envher tid. Nå ble jeg inspirert til å gjøre noe med det! Og starte med ukemeny igjen....

  ReplyDelete
 14. Den var knallfin! ;)
  Kjekt å ha et samla sted man _ser_, til avtalene!

  Og kjekt når det er så billig...! ;)
  Ukemenyen din fikk det til å romle i magen min..

  Rikke

  ReplyDelete
 15. Super tavle da! Tror jeg må ta en tur på clas olsson for her kunne jeg trenge kontroll! Men har faktisk begynt på igjen med middagsliste og storhandel her og, men så skjer det hele tiden uforutsette ting så det blir krøll i systemet;)
  Kjærestekveld hørtes fint ut ja, så prøv å få det til! Og den ukemenyen så utrolig spennende ut, blir alltid så kjedelig her..;)

  ha en fin mandagskveld,
  klem fra Hanne:)

  ReplyDelete
 16. Hej hopp!
  Ja, visst är det skönt när man får lite ordning och reda bland lappar och notater, hihi..
  Dessa anslagtavlorna är guld värda!

  Lyllo dig som ska till Paris med din kjære. Kan verkligen rekommenera Buddha Bar, Har många fina minnen därifrån.

  Ha en mysig måndagskväll! Kramar Joy

  ReplyDelete
 17. 'Hehehe, genialt :) Herlig innlegg! Veldig kjekt med en slik tavle, da ordner alt seg :)

  Klemmer

  ReplyDelete
 18. Dette er jo en fin start på en hverdag med god kontroll. Her bugner kjøleskapsdøren av lapper og invitasjoner, tror vi må kjøpe en sånn tavle vi også. Kjempesmart med ukesmeny, mitt problem er at jeg sjelden vet hva jeg har lyst på flere dager i forveien :-0 Her har vi menyen klar etpar dager i forveien så det blir noen turer på butikken, skikkelig bortkastet tid egentlig :-(

  Ha en fin kveld!

  Klem
  Netta

  ReplyDelete
 19. Fin tavle, jeg har en lignende bare større. Og langt fullere! Men det er utrolig hva det hjelper å organisere hverdagen.

  klemklem

  ReplyDelete
 20. Heia!
  Så organisert og moro på samme tid, skulle ønsket vi også klarte det.
  Og sånn ukemeny er bare sååå smart!

  Kos&klem
  T

  ReplyDelete
 21. Takk for den hyggelige kommentaren din hos meg! :) Og du hadde rett...det er benetton-klær. Jeg shoppet også som en gal når det var salg der...hihi ;) Det var utrolig smart med en sånn tavle! Og ukesmeny, var jo en utrolig god ide! :) Jeg har planer om tavlemaling på en del av veggen på kjøkkenet i vårt nye hus, hvor vi kan skrive beskjeder og handleliste og barna kan tegne.

  Veldig koselig blogg du har :) Ser at du har handlet på Pottery Barn til jenten din? Handlet du på nettet? Kunne tenkt meg noe derfra jeg også...de har så utrolig mye fint! :)

  Ha en fin dag videre :)

  Klem Anne ♥

  ReplyDelete
 22. Herlig! Takk for deilig inspirasjon (spesielt det med kjærestedag :))

  ReplyDelete