2 days ago
29.6.11
Crüsli cookies
I dag har jeg laget en av mine favorittoppskrifter på kjeks med sjokoladebiter, nemlig Crüsli cookies, eller som de heter opprinnelig, Quaker Natural Chocolate Chippers. Oppskriften er ca 20 år gammel, fra baksiden av en amerikansk eske med Quaker Natural frokostblanding, eller Crüsli som den heter i Norge.
Oppskrift:
1 1/4 kopp smør
1/2 kopp brunt sukker
1/2 kopp hvitt sukker
2 egg
1 ts vaniljeessens
1 1/2 kopp hvetemel
1 ts baking soda (eller natron)
1/2 ts salt (valgfritt)
2 kopper Crüsli, jeg bruker den med sjokolade
2 kopper havregryn
340 gram hakket sjokolade
Varm ovnen til 175 grader. Visp smør og sukker til luftig. Tilsett egg og vaniljeessens, bland godt. Ha i mel, salt og baking soda eller natron. Rør inn Crüsli, havregryn og sjokoladebitene. Fordel deigen i 1/4 kopp store cookies på stekeplate med bakepapir. Stek i 12-15 minutter eller til lyst gylden brune. NB: Det er bedre å steke disse for lite enn for mye, da holder de seg myke lengre.
Jeg pyntet disse med M&Ms, men det er jo ikke nødvendig. Enjoy!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment