12.10.12

Ruccola med spekeskinke og balsamicosirup





Ruccola med spekeskinke, balsamicosirup og
ristede pinjekjerner er en enkel, men deilig forrett.

Dette serverte jeg til jentekvelden forrige lørdag :)


Du trenger til 4 personer:

1 pakke ruccola
8 skiver spekeskinke,
f.eks serrano eller parma
1 pose pinjekjerner
Balsamicosirup, ferdig på
flaske eller hjemmelaget







Slik gjør du:


Lag balsamicosirup av 1 dl balsamicoeddik
og 1 dl sukker. Kok inn til væsken er sirup.

Vask ruccola og fordel på fire fat. Legg på
to skiver spekeskinke til hver porsjon.
Strø over pinjekjerner som du har ristet
lett i en varm panne til gyllenbrune.
Til slutt "dekorerer" du hver porsjon
med balsamicosirup, som på bildet.









Tips:

I stedet for å lage balsamicosirup selv,
kan du også kjøpe den ferdig på flaske. F.eks 
Crema di Balsamico, som er kjempegod.


Til hovedrett serverte jeg grillet
kyllingfilet med hjemmelaget grønn pesto
og pasta til. Oppskriften finner du her.


God helg! :)





Arugula with pine nuts, serrano ham
and balsamico sauce is a simple,
yet tasty and sophisticated appetizer.





10 comments:

  1. Det så superdigg ut:):)Tror jeg må prøve meg på den balsamicosirupen:)fin helg til deg:)Klem kine:)

    ReplyDelete
  2. nam :) god helg og kos deg.
    Nyt den fine høsten

    Henriette

    ReplyDelete
  3. Så supergodt ut, enda jeg ikke spiser kjøtt, hi hi!!

    Flink er du :-)

    ReplyDelete
  4. Nam nam! Stortsett hver gang jeg jobber natt pleier jeg å spise en salat med ruccola, spekeskinke, ananas og fetaost. Veldig godt det også :)

    Men i natt kanskje jeg prøver denne varianten!

    God helg!

    ReplyDelete
  5. Det ser nydelig ut! Og så enkelt da. Det skal jeg huske på neste gang jeg skal servere forrett, hvilket hører med til skjeldinhetene . Hihi

    Ønsker deg en riktig fin helg!

    ReplyDelete
  6. Mmmhmmm, dette så godt ut!!
    Og så enkelt:)
    Flotte bilder, alt smaker litt ekstra godt når det er servert så lekkert ♥
    Ja, ikke sant Holmegaardlykten er lekker!!
    Jeg ønsker meg flere, hehe:))

    Du det TineK brettet er DIY :)
    Jeg hadde et mørkt trebrett fra H&C som var blitt så stygt med årene, så jeg malte det hvitt og limte på en TineK serviett med decupagelim:)
    Lett som en plett!! Her er innlegget fra den DIY'en:
    http://harendrom.blogspot.no/2012/08/diy-tgif.html

    Ha en fin kveld:)

    ReplyDelete
  7. Hei på deg.
    Dette så riktig lekkert og delikat ut!!
    Tusen takk for tips.
    (du finner en DIY inspirert av tine K brettene hos meg også) http://monicashus.blogspot.no/2012/09/diy-inspirert-av-tine-k.html
    Ønsker deg en riktig glad helg ;)
    Smil og klem fra Monica

    ReplyDelete
  8. Hei skjønne deg:)
    Eg skal ha klubb på mandag og ser kor eg skal titte innom for å få tips til kva eg kan lage så kan eg imponere dei for ein gang skyld:)
    Du har jo så masse fint å vise når det gjellder bordpynt og:)
    God helg til deg!
    Klem fra Lillian

    ReplyDelete
  9. Mmmmmm... Dette så digg ut!! Kanskje det må prøves ut på neste klubb, eller på samboer først;)
    God helg!

    ReplyDelete
  10. Nå fikk jeg lyst på dette:)
    Lønnesukkeret kjøpte jeg på StiLi Mat i Son
    Vi sees snart
    Klem
    Liza

    ReplyDelete