22.7.11

Bringebærterte i hagenI går hadde vi en slik sommerettermiddag som vi vil huske når høstmørket kommer og vintermånedene blir litt for mange og lange. Det var solskinn og glade barn som lekte med vann i varmen. Koselige timer med besteforeldre. God grillmat til middag. Og til dessert hadde jeg laget bringebærterte med vaniljekrem. Kakebakingen tok en god porsjon av formiddagen, men noen ganger er det verdt å bruke litt ekstra tid på å lage helt fra bunnen av. Tertebunnen - Pâte Sucrée - er en klassisk fransk oppskrift. Vaniljekremen av eggeplommer, vaniljestang, h-melk, Maizena og litt smør ble utrolig god!
Tertebunn:

3 1/2 kopper hvetemel
1/4 kopp sukker
1/2 ts salt
1 kopp (ca 225 g) kaldt, usaltet smør i terninger
2 eggeplommer
4 ts fløte

Slik gjør du:

Bland mel, sukker og salt i 30 sekunder i en kjøkkenmaskin med flatvisp. Tilsett smøret og visp til blandingen har en kornete konsistens, i ca 5 minutter.

I en liten bolle blander du eggeplommene og den kalde kremfløten. Tilsett i melblandingen og visp til deigen formes i store klumper. Samle deigen til en ball, trykk den litt flat og pakk den inn i plastfolie. Legges i fryseren i 30 minutter, før du kjevler den ut til ønsket størrelse, slik at den dekker en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og legg paiformen i fryseren i ytterligere 30 minutter.

Sett ovnen på 175 grader. Ta paiformen rett fra fryseren og stek i ca 30 minutter. Avkjøl.Vaniljekrem:

2 kopper h-melk
1 vaniljestang
7 eggeplommer
1/2 kopp sukker
2 ss Maizena
2 ss mykt, usaltet smør

Slik gjør du:

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Ha disse, resten av vaniljestangen og melken en liten gryte, kok opp. Hvis du har tid, la melkeblandingen stå og trekke i ca 1 time, da får du en kraftigere vaniljesmak.

Pisk sammen eggeplommene, sukker og Maizena til jevnt. Hell 1/2 kopp av den varme melken oppi eggeblandingen. Så heller du gradvis resten av melken i mens du visper. 

Kok opp melk- og eggeblandingen til den tykner, mens du hele tiden visper. Avkjøl til romtemperatur og bland så i smøret. Sett i kjøleskapet i minst en time.

Ha vaniljekremen oppi tertebunnen og pynt med bringbær. Jeg brukte én kurv bær. Til slutt drysset jeg litt melis over bringebærterten. 

En frisk og sommerlig dessert! :) 


6 comments:

 1. mmmm kjenner jeg ble sugen på å bake igjen nå, Ah det såg helt fantastisk ut!!
  Gledelig helg til deg også:)

  ReplyDelete
 2. Nam nam nam!! Den var lekker :) Jeg brukte villbringebær, og de bare sank nedi kremen, for å si det sånn. Utrolig lekkert med de bærene som stikker opp!

  Klemmer fra Stine

  ReplyDelete
 3. Takk for kommentar inne hos meg :) Herlig baketips, dette må jeg prøve ut en gang, det ser ordentlig godt ut.
  Ønsker deg en fin dag i disse tragiske tider. Håper alt står bra til med deg og dine etter fredagens forferdelige hendelser.
  Klem Anne-Gry, My New England Dream

  ReplyDelete
 4. Wow, den bringebærterten så helt nydelig ut og jeg kan forestille meg at det tok mesteparten av formiddagen å lage den ja :-0 Selv lagde jeg Pavlova for første gang for litt siden, den ble veldig god og var superenkel. Men, som du sier er det verdt tiden når det blir skikkelig godt :-) Høres ut som om dere hadde en herlig dag alle sammen.

  Ha en fin dag,

  Klem
  Netta

  ReplyDelete
 5. Det så nydelig ut, det er kjekt med slike kvelder so gir gode minner.

  Takk for koselig kommentarer, det er så kjekt å lese. Jeg har heller ikke veldig mye erfaring med roser, men vet at bonca og the fairy er buskroser som tåler mye. Jeg hadde de i hagen der vi bodde før og da var de veldig fine. Har strvd litt mer her, men her er det veldig værhardt. Tror det er lurt å finne ut hvilke farger du vil ha også spørre på et hagesenter, og eller sjekke på nettet. Jeg elsker roser for de blomstrer over en veldig lang periode, i forhold til mange andre blomster.

  Ønsker deg en fin dag i morgen.

  Klem

  ReplyDelete
 6. Det ser helt helt herlig ut! Takk for at du alltid deler oppskrifter og så vakre bilder :)

  Jeg håper alt er bra med deg etter den forferdelig hendelsen på fredag.

  Sender deg og dine varme klemmer.
  Maia

  ReplyDelete