21.7.11

Mange hekker små...BARLIND...


Har du noen gang prøvd å følge med på en hekk som vokser? Tro meg, det er like kjedelig som å se gresset gro. Eller maling tørke. Gjesp. "Oppgaven" til barlindhekken vår, er å dekke over et mindre pent nettinggjerde. Gjerdet strekker seg over en del meter og hekken måtte jo selvsagt være tilsvarende lang. Hekkplanter er som kjent ikke gratis, så i fjor kjøpte vi optimistisk inn passe store. Ikke de minste, men heller ikke de største som kunne dekket gjerdet fra dag én, men ville gjort et større innhogg i lommeboken. Man skal da ha råd til flere ting enn bare en hekk i løpet av sommeren, må vite. 

BUKSBOM... 

Det var med stor spenning vi avventet om de relativt spinkle barlindplantene ville overleve vinteren. Det gjorde de, men langt mer brune i toppen enn ønskelig. Så da var det bare å finne frem hekksaksen og kutte i vei. Med andre ord, to skritt frem, og ett tilbake. 

Buksbomhekken var den aller første vi plantet utenfor huset vårt, med mål om å skjerme litt mot innkjørsel og veien. Heller ikke den kan vise til noen imponerende vekstkurve. Og skjerming av noe som helst vil den nok ikke bidra med i nærmeste, overskuelige fremtid, frykter jeg. Løsningen? Innkjøp av en levegg, tenker jeg. Da får vi skjermingen vi vil ha fra første stund. Og så slipper vi å følge med på hekken som - kanskje - vokser.

6 comments:

 1. Tålmodighet(till att vänta på en häck ska gro) är inte min starka sida och mannen vill absolut inte ägna fritiden åt att klippa häck. Så här blir det staket runt hela tomten, hehe...
  Men häck är otroligt fint och jag är väldigt glad i Buxbom.

  Tusen tack för alltid lika fina kommentarer hos mig. Du har en underbar och blogg, och jag finner alltid massor av inspiration hos dig!
  Och dina barn är ju bara såååå söta!

  Ha en härlig torsdag! Kram Joy

  ReplyDelete
 2. Det er ikke min sterke side, å vente...
  -vente på hekken, vente på toget, vente på.. zzzzz
  men det blir jo fint til slutt. ;)
  Lurt med levegg i mellomtiden.
  Ønsker deg en fin dag. :)

  ReplyDelete
 3. Hei! Innom med en klem:) så fine wallstickers under og nydelig gutt du har:)

  Ha en fin dag!
  Klemmer

  ReplyDelete
 4. Må bare si ifra til deg siden du har en liten en at bæra på Barlinden er giftige, bare så du har det i bakhodet.

  http://www.helsedirektoratet.no/vp/template/ver1-0/print.jsp?articleId=140534&sectionId=439

  Er kjedelig når ting ikke vokser så rakst som man kunne ha trenkt seg at det gjorde, men blir jo så pent til slutt.. Jeg venter på to frukttrær som en dag i fremtiden skal gi masse saftige frukter..

  Klem

  ReplyDelete
 5. Takk for alle koselige kommentarer! :) Min sterkeste side er ikke tålmodighet nei, både når det gjelder hekk, køer etc :) Stakittgjerde synes jeg er nydelig, men ble nedstemt av naboen som ikke orker å male det på sin side ;) Er ellers klar over at barlind er giftig ja, heldigvis har vår minste pode omtrent sluttet helt å putte ting i munnen og plantene har ikke fått bær ennå heller. Men takk for tipset likevel, det er viktig å være obs på giftige planter :)

  ReplyDelete