5.7.11

Vårt kjøkken


I dag har jeg lyst å dele noen bilder fra kjøkkenet vårt. Som henger sammen med stuen i en åpen løsning, som en L. Stuen kommer senere i et eget innlegg... 



Da vi kjøpte huset for fire år siden, var vi så heldige at byggeprosessen ikke var kommet lenger enn et hull i bakken på tomten. Det betydde at vi kunne bestemme alle innvendige løsninger selv. Planløsningen beholdt vi slik den var i utgangspunktet, men vi oppgraderte gulv fra eik til hasselnøtt og Sigdal kjøkkenløsningen fra billigste modell til en dyrere, som var slik vi ville ha. Jeg liker veldig godt kontrasten mellom mørkt gulv og benkeplate, mot hvite vegger, skap, fliser etc.

Kjøkkenøy var viktig for oss og den er ustyrt med så mange skap og skuffer som mulig, samtidig som vi ville ha en spiseplass der.



Generelt ville vi ha mange skap og skuffer, for å ha plass til alt man etterhvert har samlet av kjøkkenutstyr. Tanken er at det skal bli mindre rot på benker og bord da, men jammen er det en utfordring å holde det ryddig likevel, med to små barn!



Minuttmannen, som elsker å kokkelere og i tillegg er veldig flink til å lage mat, planla kjøkkenet ut fra alt han ikke var fornøyd med i den gamle leiligheten vår. Lurt, for da blir løsningene også veldig gjennomtenkte og funksjonelle. Tilpasset våre behov, andre ville kanskje valgt annerledes.



Pynt og andre detaljer: Jeg er veldig glad i sølv, stål og aluminium. Du finner ikke en gull- eller messingfarget gjenstand i dette huset tror jeg. (Til og med gifteringene er platina, dvs "sølvfarget".) Og så elsker jeg blå fargeklatter innimellom!



Min nye, hvite Kitchen Aid passer bra sammen med den hvite espressomaskinen - italiensk, av merket Francis Francis...


...og den nye, hvite De Longhi brødristeren i 50-talls retrostil. Jeg fikk kjøkkenmaskin til bursdagen av svigers forrige helg og sønnen deres fikk brødrister av meg - kanskje ikke helt rettferdig. Men han ønsket seg brødrister og da var det jo fint at jeg fikk velge den ut...




Fortsatt har vi en stor, hvit veggflate bak spiseplassen på kjøkkenet. Har liksom ikke visst hva vi skulle henge der. Var inne på tanken om å ha en samling barnebilder, men nå har jeg nettopp fått en ny idé. Ble så inspirert av bloggen til Dronning Maud og hennes røffe, svart-hvite naturbilder, blant annet av en sau! Snart drar vi på ferie til Vestlandet og da blir det mange muligheter for fotografering av sauer, stein, trær og hav. Ser for meg to store lerret med slike motiver. Gleder meg til å få det bildeprosjektet gjennomført!

5 comments:

  1. Hjelpe meg, vi er like! God smak altså. Blå fargeklatter er et must her i hjemmet.
    Kjempefint kjøkken! Her må jeg følge med videre:) Hva er vel ikke bedre med en mann som er flink til å kokkelere?

    Ha en fin dag. Kos deg med fruene.

    klem til deg

    ReplyDelete
  2. Høy WOW faktor her! Me LOVE!

    Dere har sånn kjøkkenøy som jeg drømmer om :)

    Ønsker deg en fabelaktig tirsdagskveld :)
    Klem og smil

    ReplyDelete
  3. Jag är "inte" avundsjuk på din Kitchen Aid. Oh det vore en dröm o få den i gave (eller tja, köpa den selv også). ;-)

    De är mycket billigare i USA och vurderar hvis jeg ska släpa med en nästa gång vi är där. Man får ju dem för ca halv pris. :-)

    //passionforpoison.blogg.se

    ReplyDelete
  4. hei!!takk for hyggelige hilsen hos meg!! herlig blogg du har!! og lekkert kjøkken dere har!! hvordan modell er dette?? Nå skal jeg lese masse av innleggene dine. gleder meg! ha en flott kveld. klem Line

    ReplyDelete