20.9.11

Jamie Oliver sjokonøttekakeEn av favorittkakene her i huset for tiden er av en kjempegod oppskrift fra mesterkokken Jamie Oliver, med masse mørk sjokolade, mandler og nøtter. I går hadde vi besøk av familie som kom helt fra Vestlandet og da måtte jeg jo selvsagt by på det beste jeg vet :) Kakemonser er vi nemlig alle mann!Du trenger: 

(Jeg laget halve oppskriften denne gangen)

150 g skåldede mandler
150 g valnøtter
300 g mørk sjokolade
1 ss kakao (kan utelates)
300 g smør
100 g sukker
6 egg, delt i plommer og hviterSlik gjør du:

Hakk nøttene i en stavmikser, food processor eller for hånd. Tilsett sjokolade og kakao og finhakk. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommene. Rør inn sjokolade/nøtteblandingen. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn. Hell i en smurt 20 cm springform og stek ved 190 grader i ca 1 time.

Jeg pleier også å dekke kaken med en glasur av 1-2 plater sjokolade og denne gangen pyntet jeg med pecannøtter. Siden den ikke inneholder hvetemel, kan kaken serveres til noen med cøliaki.

Enjoy! :)

My family's favorite cake right now is from a Jamie Oliver recipe, with almonds, walnuts and lots of dark chocolate :) 


14 comments:

 1. En sjokoladekake som er uten mel og som er samtidig god, må bare prøves! Takk for oppskrift:)
  Klem E

  ReplyDelete
 2. Yummie så godt det ser ut! Og så delikat og lekker! <3

  ReplyDelete
 3. Denne så deilig ut! Den må nok prøves en gang.

  ReplyDelete
 4. Mmmmm, den så jo bare god ut. Jeg elker sjokoladekake.

  Klem

  ReplyDelete
 5. Oliver kan mat så denne må prøves ved en passende anledning:)

  Ønsker deg en fin onsdag! Klem, Pernille

  ReplyDelete
 6. Denne så kjempe god ut, også var den uten både melk og mel. Passer meg perfekt. Må lagre denne oppskrifta til en senere anledning :0)
  Klem Jane.

  ReplyDelete
 7. Jeg har vann i munn! Så herlig!

  Akkurat nå står det en eplekake i ovnen på jobben. Jeg måtte bake etter massivt gruppepress her. Kollegaene mine følger bloggen min, men har aldri fått smake, så nå er det stor spenning rundt kjøkkenbenken kan du tro. hihi!

  Klem

  ReplyDelete
 8. Så ut som en veeldig god "bombe" det der :D

  ReplyDelete
 9. kjære vene! som du fristar da! ;)

  det ser ut som ei kake heilt etter min smak ♥

  -klem

  ReplyDelete
 10. Oj oj - good stuff :) Nammis!! Den må eg verkelig prøva ein gong. Så kjekt med besøk frå det glade vestland! Eg reiser til Bergen på fredag og blir heile helga, skal på interiør og boligmessa, gjett om eg gleder meg :)

  Du kan tru me hadde det kjekt på bloggetreff i går ja :) Eg vil absolutt anbefala det! Skal ikkje Maia ha bloggetreff i Eva Solo sine lokaler da? Hiv deg med :)

  Klem Eli

  Klem Eli

  ReplyDelete
 11. Den kaken så helt fantastisk ut!! Takk for at du deler slike ting med oss andre:-) Her i huset er også kakebaking en utbredt syssel. Akkurat nå er det Lillekarlottens 3 års dag som står for tur og hun har ønsket seg Hello Kitty kake! For oss voksne som skal delta høres kanskje din kake ut som en sikker vinner?! Alltid kjekt med kaker uten mel, har noen vener med allergi.

  Ha en fortsatt strålende dag videre, klem fra Karlotte.

  ReplyDelete
 12. åHH nam! Den så innmari god ut. Sjokoladekake er vi glad i her i huset. Takk for oppskriften ;-)

  Klem Ellen

  ReplyDelete
 13. Oh hello! Den kaka såg rågod ut!

  Då eg sneik rundt på Fifteen i London i nyforelskafasen med mannen fekk eg eingong ein av venane hans til å spare ei heil sjokoladeterte til meg, som eg åt etter stengetid, sittande på ein krakk på kjøkkenet. Trur eg må lage den ein dag! Oppskrifta står i Jamie´s Kitchen.

  ReplyDelete