8.8.11

Speltmuffins med blåbær og havretopping

Etter skogsturen lørdag var resultatet nesten et halvt kilo blåbær, det vil si nok til både smoothie og muffins :) Så i går laget jeg speltmuffins med blåbær. Havretopping gir den rette "kafélooken". De ble gode :) Her er oppskriften for ca 12 store muffins:

9,5 dl speltmel
2,5 ts bakepulver
2 dl smeltet smør
3,5 dl rørsukker
3 egg
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
300 g blåbær
Havretopping:
1,5 dl havregryn
50 g mykt smør
2 ts sukker

Sett ovnen på 200 grader. Pisk egg og rørsukker til eggedosis, tilsett smeltet smør og melk. Bland de tørre ingrediensene i en egen bolle og vend forsiktig i røren, litt om gangen. Vend blåbærene forsiktig i til sist. Ha røren i muffinsformer, jeg pleier alltid å ha papirformene i et muffinsbrett for at de skal holde fasongen under steking. Bland ingrediensene til havretopping og fordel på muffinsene. Stekes i ca 20 minutter midt i ovnen. Muffinsene smakte bra sammen med en kopp te :) Enjoy!9 comments:

 1. Vann i munnen...!! Og skogsbildene under er SÅ herlige!
  Klem♥

  ReplyDelete
 2. Mmm så herlig :) No er eg begynnt på jobb att, men har fri kvar onsdag så tenkte at kanskje eg skulle foreta meg litt baking til minstemann kjem heim frå SFO. Gjerne det rett og slett blir litt blåbærmuffins :)

  Klem Eli

  ReplyDelete
 3. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min :)

  For en flott blogg du har, legger meg til som følger hos deg.

  Junee :)

  ReplyDelete
 4. Så fine bilder du tar!
  Og muffinsene så veeeeldig gode ut! ; )

  Rikke

  ReplyDelete
 5. Det der så helt herlig ut! Du tar de nydeligste bilder og baker de mest delikate ting... mmmm... jeg får vann i munn!

  Ønsker deg en herlig start på uken og en fabelaktig uke videre. Her blir det noen hektiske jobbdager, men det er bare gøy!

  Klemklem

  ReplyDelete
 6. Takk for oppskrift - de så utrolig gode ut!! :o)
  Klem J.

  ReplyDelete
 7. For en herlig blåbærtur og jammen så ikke både smoothie og blåbærmuffins helt fantastisk ut. Blåbærturer er noe av det koseligste jeg vet, jeg har mange gode barndomsminner om blåbærplukking og blåbærsodd :-) Herlige bilder!

  Jeg må jammen si du har vært produktiv i sommer, så mange flotte innlegg. Selv har det vært dårlig med turer i blogglandia i sommer, men nå skal jeg ta meg en skikkelig runde.

  Tusen takk for alle de herlige kommentarene du legger igjen hos meg, det setter jeg kjempestor pris på!

  Klem
  Netta

  ReplyDelete
 8. Åhh de så bare herlige ut! Takk for at du deler:)

  Klem

  ReplyDelete
 9. Mmm.. de så deilige ut :-) Kanskje en ide til å bruke litt mer av alle bærene jeg har i fryseren.. Trenger å lage litt mer plass. Evt. kjøpe en større frysbox.. Ønsker deg en fin torsdag :-)

  ReplyDelete