5.9.11

Pottery Barn bøker


Som noen av dere kanskje vet, er jeg veldig glad i de amerikanske Pottery Barn og Pottery Barn Kids butikkene. Av praktiske årsaker har jeg aldri kjøpt noen store møbler der, men det har blitt en del tilbehør til huset etterhvert. Har samlet på mange av brosjyrene fra ferier i USA, særlig for å få inspirasjon til å innrede barnerom. Ble kjempeglad da jeg oppdaget at Pottery Barn også har utgitt bøker og da måtte jeg selvsagt kjøpe mesteparten av serien :) Det fine med disse bøkene er at jeg føler de aldri blir "utlest". Kjøpte bokserien mens vi planla huset vårt og nå i det siste har jeg tatt frem igjen en etter en fra bokhyllen for å få inspirasjon til forskjellige prosjekter rundt i huset. For øyeblikket er det Work Spaces og Storage & Display som fenger interessen min mest, siden det er ordning & reda samt ny kontorkrok som står på agendaen :)Det er mange inspirerende bilder i bøkene, men også en del tekst, som jeg synes er bra. Man får konkrete tips om fargepaletter, lyssetting, innredning for ulike årstider etc. Hvis man for eksempel vil fordype seg litt i borddekking, er boken Dining Spaces veldig bra. 

Det er noen år siden bøkene ble utgitt nå, men ikke så mange at interiørene virker utdatert synes jeg. Pottery Barn-stilen er også ganske så tidløs. Det er lett å finne liknende møbler i Norge, eksempelvis på IKEA. Uansett så er de generelle tipsene man får i bøkene nærmest evig aktuelle. 

Liker du interiørbøker og har du noen favoritter? :)

I love my collection of Pottery Barn books and find myself reading them over and over again for inspiration, as I redecorate and take on new projects in our home. Right now it's Work Spaces and Storage & Display that interests me the most.

11 comments:

 1. Eg har per dags dato ingen interiørbøker, men prøvde ved fleire høve å kjøpa Sanselig Sommer no i sommar, utsolgt - utsolgt - utsolgt... Så det gjekk ikkje :) Men no, etter at eg byrja å blogge, så merker eg at interessen for tips til inreding berre tar heilt av - så det tar nok ikkje long tid før interiørbøker finn vegen til Fryd Heimen. Det vert i alle fall på ønskelista til jul :)

  God betring med helsa og så håper eg at du får ein fin dag på jobb i morgon. Det blir nok litt rart etter eit longt fråvær, men det er ganske kjekt å møte kolleger att. Eg har også vore sjukemeld, men grunna utbrenthet - og hadde første dag på jobb mandag 8. august. Det var med skrekkblanda fryd eg stilte på jobb, men det gjekk så godt :) Fekk så mange klemmer, og det var så deilig å bli så godt mottatt. No er eg berre 20% sjukemeldt og håper at det skal gå bra :)

  Klem Eli

  ReplyDelete
 2. Jeg har vel knapt hørt om Pottery Barn, men de bøkene hørtes veldig spennende ut. :) Så inne hos en annen blogger at du er fra Os, jeg har funnet ut at det må være et spesielt interiørgen hos dere damer fra Os. Nå har jeg kontakt med ikke mindre enn 6 damer fra Os og alle er jo så flinke og har så flotte hjem. :)

  Klem fra Kari

  ReplyDelete
 3. Det ser ut til å være flotte bøker med masse inspirasjon! Da kan man bla til de blir fillete i kantene!! Jeg kjenner ikke selv til dem, men en kan aldri få nok av gode bilder og ideer!
  Ha en flott kveld :)

  ReplyDelete
 4. De bøkene så jo helt supre ut, kan tenke meg du finner masse inspirasjon der. Jeg har dessverre aldri vært i en Pottery Barn butikk (siden jeg kun har vært 1 gang i USA), men skjønner at det bør jeg gjøre neste gang jeg tar turen over Atlanteren.

  Klem
  Netta

  ReplyDelete
 5. Har aldri vært innom Pottery Barn eller kjøpt noe derfra. Men jeg husker innmari godt at Rachel fra Friends var storfan, og fylte leiligheten hun delte med Phoebe. Har du sett de episodene?
  Virkelig noe for deg!

  Ha en fortsatt fin tirsdag!
  klem

  ReplyDelete
 6. Ser ut som supre bøker!
  Lurer på om de fins på nett?
  Har ikke favorittbøker m interiør, er fler fine ;)

  ReplyDelete
 7. Jeg elsker interiørbøker og favoritten om dagen er den danske Honning og flora. Synes jeg finner noe inspirerende eller legger merke til noe nytt hver gang jeg blar i den. Bøkene dine så også veldig fine ut. Har du bestille de på nettet?

  God kveld til deg:-)

  Klem fra Karlotte

  ReplyDelete
 8. Takk for koselige hilsner! :) Bøkene har jeg kjøpt på Amazon.com, de var ikke dyre heller :) Og det beste av alt, å importere bøker til Norge er toll- og avgiftsfritt, selv om man kjøper for mer enn 200 kroner :)

  ReplyDelete
 9. Så herlig inspirasjon :) Kjekt med sånne bøker!

  Håper du får en fabelaktig fin tirsdagskveld!
  Nå blir det pannekaker og kos etter en altfor lang dag på jobb :)

  Klem

  ReplyDelete
 10. Hei,

  Pottery Barn - oh yes. Har noen av de bøkene, men har du den som heter Pottery Barn Home? Stor og gedigen bok til nesten ingen penger fra Amazon.

  ReplyDelete
 11. Denne boka er stort sett "NY". Det kan være noen bilder som er fra etav romene fra av de andre bøkene, men da er det nye bilder og ikke gjenbruk. Fin og hyggelig bok.

  ReplyDelete