12.9.12

Wok med svin og paprika





Noen matretter går igjen hos oss og denne wokretten
med svin, paprika, cashewnøtter og annet godt
er ihvertfall en av favorittene mine.







Du trenger:

Olje til steking, f.eks peanøtt
Paprika, gjerne gul og rød
Svinefilet eller kylling
Cashewnøtter, usaltede
Fersk ingefær
Maismel
Sjalottløk
Soyasaus
Hvitløk








Slik gjør du:

Skjær svinefilet i passe store biter. Skjær opp løk og paprika. 
Varm olje i wokpannen og rist cashewnøttene til gyldenbrune. 
Legg dem på et tørkepapir. Ha paprika og løk i i pannen og stek 
det på høy varme i ca 1 min. Legg så grønnsakene til side på et fat. 
Stek finrevet/hakket hvitløk og ingefær i ca et halvt min. Rør konstant.
Ha svinekjøttet i pannen og stek til gjennomstekt. Tilsett 2 ts soyasaus 
og la dette surre i ca 2 min. Legg så kjøttet i den ene siden av woken. 
Bland maismel med 2 ss kaldt vann, ha i woken og rør til denne 
jevningen tykner. Ha så i paprika, løk, cashewnøtter, 
bland godt og server straks med ris til.

Bon appétit! :)








Tips:

Poenget når man lager mat i wok, er å steke på høy varme, 
mens man hele tiden vender på ingrediensene. Det er også viktig å 
ikke ha for mye i pannen om gangen, for da er det vanskelig å holde 
en høy temperatur under stekingen. For lav varme og for mye væske 
gjør at maten blir kokt, ikke stekt :) Bruk en olje som tåler høy varme,
for eksempel peanøttolje. Kaldpressede oljer tåler ikke høy varme.









Ha en herlig onsdag! :)



11 comments:

  1. Nammi, det blir middagen her i dag;) Takk for at du deler oppskrift med oss.

    ReplyDelete
  2. Mmmm, det så knallgodt ut!! Det må testes ut!
    Ha en fin dag!
    Klem Bodil

    ReplyDelete
  3. Ser så godt ut, og jeg er sulten.
    Her er det lunsj om et minutt.
    Med tørre knekkebrød.
    Varm mat hadde gjort seg :)

    Fine onsdagen til deg !
    Klem

    ReplyDelete
  4. Mmmm...det så godt ut :) Nå fikk jeg skikkelig lyst på kinamat. Hihi.
    Ha en fin dag.
    klem Jane

    ReplyDelete
  5. Deilig - dette bruker vi ofte også :-) Godt og sunt på samme tid! Kan ikke bli bedre det =)

    ReplyDelete
  6. Yum! Elsker wok :) Og takk for tipset om hvordan det gjøres - jeg skal innrømme jeg har smakt "kokt" wok både her og der, og det er ikke veeeldig godt syns jeg...Dette så helt fortreffelig ut :) takk at du deler :) klem klem og god uke videre

    ReplyDelete
  7. Så godt det hørtes ut,godt og sunnt:)
    Fine kveld til gode og søte deg:)
    Klem fra Lillian

    ReplyDelete
  8. Dette så deilig ut. Tror nok det må prøves:) klem

    ReplyDelete
  9. Mmmmm..... looks delish!

    Herlig torsdag til deg.
    klemklem

    ReplyDelete
  10. Tusen takk for oppskrift og tips!! Er veldig i wokhjørnet for tiden - perfekt timing:)
    Klem fra Kristin

    ReplyDelete
  11. BlueHost is ultimately one of the best web-hosting provider for any hosting services you need.

    ReplyDelete