31.7.11

Hjemmelaget pesto





I går hadde vi favoritten min til middag, pasta med hjemmelaget grønn pesto og grillet kylling. Spiste ute på terrassen i det varme sommerværet. Herlig! Man må nyte sommeren mens den fortsatt er her.  Oppskriften pesto er slik:



Du trenger:

1 liten potte basilikum
Ca en halv pose pinjekjerner
1 lite stykke parmesan
Olivenolje
1 hvitløksfedd
Salt



Slik gjør du:

Rist pinjekjernene i en varm panne til gyldenbrune for å få frem smaken i dem. Kjør pinjekjernene i en stavmikser sammen med revet parmesan, olivenolje, hvitløk i biter, salt og basilikumbladene. Mengde olje tilpasses etter hvor tykk du vil ha pestoen. Det gjelder også de andre ingrediensene, mer parmesan hvis du liker det osv. 



Rør pesto inn i nykokt pasta og server sammen med grillet kyllingfilet. Enjoy! :)


28.7.11

Hvilket interiørblad?



Jeg lurer på hvilket interiørblad du leser og eventuelt abonnerer på? :) Selv har jeg vært "bladoman" så lenge jeg kan huske og har pleid å lese - og til tider abonnere på - et stort antall ukeblader og magasiner. Norske og utenlandske.



For noen år siden sa jeg opp flere av abonnementene mine, fikk rett og slett ikke tid til å lese alt med to små barn. Og så hoper det seg jo raskt opp med bladbunker her og der - vanskelig for meg som har problemer med å kaste ting...



Abonnerer fortsatt på noen blader, men for tiden ingen om interiør. Men siden jeg har kjøpt en del i det siste i løssalg, er det jo like greit og billigere å abonnere! Har ikke bestemt meg ennå for hvilke(t) blad(er) jeg skal forplikte meg mer "seriøst" til via et abonnement :)

26.7.11

Kaoskontroll



22. juli 2011 vil vi aldri glemme. Min lille familie og jeg bor selv i Oslo-området. Ingen av oss ble rammet av de grufulle hendelsene, men likevel er vi berørt, som alle andre nordmennUfattelig mange personer og familier i hele Norge sørger nå over sine kjente og kjære. Vi føler med dem!

Det var selvsagt med en dyster stemning vi la oss til å sove både fredag og lørdag kveld. Natt til søndag regnet det enormt her i området. Det hjalp ikke akkurat på humøret vårt da vi våknet søndag morgen med hele kjelleren vår full av vann.

Her er jeg med gummistøvler i kjelleren...

Dette er faktisk andre gangen på mindre enn tre år at vi opplever en slik oversvømmelse i kjelleren. Så vi vet hva vi går til nå: Alt inventar må flyttes ut og settes på lager, parkettgulvet må rives opp og tas bort, før kjelleretasjen skal tørkes ved hjelp av store, støyende vifter i fire til seks uker. Sukk. I morgen kommer firmaet som skal flytte ting og rive gulv. Fortsatt har vi ikke oversikt over hva som er vannskadet i den ene boden, siden den er smekkfull av ting.




Jaja, når skaden først er skjedd, så prøver vi å tenke positivt oppi det hele. For det første er det bare snakk om materielle skader. Sett i lys av fredagens grufullheter blir dette bare bagateller, selvsagt. For det andre har vi bestemt oss for å benytte anledningen nå til å ta en skikkelig opprydning i de tingene vi hadde lagret i kjelleren. Puh, det er visst bare å brette opp ermene, vi har en del jobb foran oss nå!

PS: Det hvite sinkhuset kjøpte jeg som en liten belønning til meg selv i dag. Litt materiell lykke hjelper som regel på humøret!


22.7.11

Bringebærterte i hagen



I går hadde vi en slik sommerettermiddag som vi vil huske når høstmørket kommer og vintermånedene blir litt for mange og lange. Det var solskinn og glade barn som lekte med vann i varmen. Koselige timer med besteforeldre. God grillmat til middag. Og til dessert hadde jeg laget bringebærterte med vaniljekrem. Kakebakingen tok en god porsjon av formiddagen, men noen ganger er det verdt å bruke litt ekstra tid på å lage helt fra bunnen av. Tertebunnen - Pâte Sucrée - er en klassisk fransk oppskrift. Vaniljekremen av eggeplommer, vaniljestang, h-melk, Maizena og litt smør ble utrolig god!




Tertebunn:

3 1/2 kopper hvetemel
1/4 kopp sukker
1/2 ts salt
1 kopp (ca 225 g) kaldt, usaltet smør i terninger
2 eggeplommer
4 ts fløte

Slik gjør du:

Bland mel, sukker og salt i 30 sekunder i en kjøkkenmaskin med flatvisp. Tilsett smøret og visp til blandingen har en kornete konsistens, i ca 5 minutter.

I en liten bolle blander du eggeplommene og den kalde kremfløten. Tilsett i melblandingen og visp til deigen formes i store klumper. Samle deigen til en ball, trykk den litt flat og pakk den inn i plastfolie. Legges i fryseren i 30 minutter, før du kjevler den ut til ønsket størrelse, slik at den dekker en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og legg paiformen i fryseren i ytterligere 30 minutter.

Sett ovnen på 175 grader. Ta paiformen rett fra fryseren og stek i ca 30 minutter. Avkjøl.



Vaniljekrem:

2 kopper h-melk
1 vaniljestang
7 eggeplommer
1/2 kopp sukker
2 ss Maizena
2 ss mykt, usaltet smør

Slik gjør du:

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Ha disse, resten av vaniljestangen og melken en liten gryte, kok opp. Hvis du har tid, la melkeblandingen stå og trekke i ca 1 time, da får du en kraftigere vaniljesmak.

Pisk sammen eggeplommene, sukker og Maizena til jevnt. Hell 1/2 kopp av den varme melken oppi eggeblandingen. Så heller du gradvis resten av melken i mens du visper. 

Kok opp melk- og eggeblandingen til den tykner, mens du hele tiden visper. Avkjøl til romtemperatur og bland så i smøret. Sett i kjøleskapet i minst en time.

Ha vaniljekremen oppi tertebunnen og pynt med bringbær. Jeg brukte én kurv bær. Til slutt drysset jeg litt melis over bringebærterten. 

En frisk og sommerlig dessert! :) 






21.7.11

Vi trenger dørskilt

Vi trenger et fint navneskilt ved ytterdøren vår. Selv om det er flere år siden vi flyttet inn i huset vårt, har dette egentlig viktige innkjøpet på finurlig vis blitt nedprioritert. Merkelig nok, siden inngangspartiet er en del av husets ansikt utad. Jeg er sikkert litt rar slik: Kan ta store avgjørelser i livet på et blunk, men kan få beslutningsvegring når et dørskilt, gardiner, eller en jakke skal kjøpes.

Vi har navnene våre på døren altså, men ikke på noe skilt jeg kan være bekjent av å vise frem...

Har lyst på et dørskilt i plexiglass.




Som for eksempel dette fra Kortshop...





Eller dette, også fra Kortshop...




Eller et fint skilt fra Skiltverket...


Hvilket dørskilt har du?

Mange hekker små...



BARLIND...


Har du noen gang prøvd å følge med på en hekk som vokser? Tro meg, det er like kjedelig som å se gresset gro. Eller maling tørke. Gjesp. "Oppgaven" til barlindhekken vår, er å dekke over et mindre pent nettinggjerde. Gjerdet strekker seg over en del meter og hekken måtte jo selvsagt være tilsvarende lang. Hekkplanter er som kjent ikke gratis, så i fjor kjøpte vi optimistisk inn passe store. Ikke de minste, men heller ikke de største som kunne dekket gjerdet fra dag én, men ville gjort et større innhogg i lommeboken. Man skal da ha råd til flere ting enn bare en hekk i løpet av sommeren, må vite. 

BUKSBOM... 

Det var med stor spenning vi avventet om de relativt spinkle barlindplantene ville overleve vinteren. Det gjorde de, men langt mer brune i toppen enn ønskelig. Så da var det bare å finne frem hekksaksen og kutte i vei. Med andre ord, to skritt frem, og ett tilbake. 

Buksbomhekken var den aller første vi plantet utenfor huset vårt, med mål om å skjerme litt mot innkjørsel og veien. Heller ikke den kan vise til noen imponerende vekstkurve. Og skjerming av noe som helst vil den nok ikke bidra med i nærmeste, overskuelige fremtid, frykter jeg. Løsningen? Innkjøp av en levegg, tenker jeg. Da får vi skjermingen vi vil ha fra første stund. Og så slipper vi å følge med på hekken som - kanskje - vokser.

19.7.11

Bye Bye Baby



I disse dager rydder vi bort mer og mer av babytingene. Blant mye annet skal lekegrinden selges. Vuggen - som her er avbildet i fjor vår - skal tilbake på loftet til mormor, siden babyen vår for lengst er over i sprinkelseng. Nå er det også på høy tid med eget rom, siden lillebror allerede er blitt et og et halvt år. Tenk, min lille baby er blitt stor gutt!



Han vil heller sitte på storesøsters tripptrappstol enn i sin egen babyhøystol. Helst spise selv. Stadig pakker jeg ned klær som er for små. Det er artig med nye milepæler, ting han gjør for første gang og ord han lærer å si. Men, jeg skal også ærlig innrømme at det er ganske så vemodig at babytiden er over for godt. Dette er definitivt vårt siste barn, vi har fått de to vi ville ha og er veldig fornøyd med det altså. Men babytiden gikk så fort og man skjønner at det er viktig å være tilstede i øyeblikket og huske de små hendelsene. Ikke visste jeg at alle disse dagene som kom og gikk var selve livet.

17.7.11

Hekkprosjekt nr 3



Da er et nytt hekkprosjekt i gang. Fordelen med hjemmeferie er at man får tid til diverse hus- og hageprosjekter. Vi samler visst på hekker, vi. Fra før har vi en buksbomhekk og en barlindhekk. Nå har Minuttmannen fjernet en del belegningssteiner ytterst på kanten av terrassen vår og laget hull for en tujahekk.

FØR OG NÅ...


Gleder meg til å se resultatet! Blir fint å få enda mer grønt utenfor huset. Hvis vi ser bort fra villnisset av ugress som foreløpig får vokse uhemmet nedenfor terrassen, inntil vi finner ut hva vi skal gjøre med det smale området der...

Har dere hekk og i tilfelle hvilken type? God søndag! :)

16.7.11

Hjemmelaget knekkebrød





Ok, da kan jeg krysse av enda et punkt på listen over ting jeg ikke har gjort før: Bake knekkebrød. Vi har opptil flere faste knekkebrødspisere i vår lille familie og som med det meste annet, så tenkte jeg at de må vel være bedre hjemmelaget enn kjøpt? Resultatet ble ikke så verst, om jeg skal si det selv. Deilig med masse forskjellige frø i. Tørket knekkebrødene ekstra lenge i ovnen, med lukket dør etter at varmen var avslått, så de skulle bli skikkelig sprø.




Mitt favorittpålegg på knekkebrød er cottage cheese og jordbærsyltetøy!




Denne Erik Bagger brødskålen i polert stål fikk husets mann til bursdagen nettopp. Det følger med løse bomullstrekk i rødt, hvitt og svart som man kan variere med. Ganske fiks synes jeg. Passer ikke bare til brød, men også til knekkebrød. Som ikke må oppbevares i lukket boks, for da blir det mykt.

PS: Kjøpte den fantastiske boken Sanselig sommer denne uken, og der er knekkebrødoppskriften, i tillegg til utrolig mange vakre hager som tilhører ulike bloggere.

15.7.11

Vårt ferieparadis

På denne grå og overskyete julifredagen er det ikke fritt for at jeg drømmer meg bort til sydligere breddegrader. Vi hadde nok en gang en fantastisk ferieMiami Beach i april-mai og her er et lite bildedryss fra ferieparadiset vårt...



GOD HELG! :)


Fineste maleriet


Maleriet "Ornament" av kunstner Mia Gjerdrum Helgesen er mitt første, og foreløpig eneste, kunstkjøp. Det er malt med akrylmaling på canvas og har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Egentlig er jeg mye mer opptatt av fotokunst eller enkel grafikk. Men da jeg helt tilfeldig "snublet over" dette bildet, ble jeg øyeblikkelig fascinert av fargekombinasjonene og sammensettingen av ulike mønstre.



Jeg var med barselgruppen  min for noen år siden på kafé på Lysaker brygge, som viste seg å også være et utstillingslokale for kunstnere. Blant mange andre bilder var det akkurat Ornament som festet seg i hodet mitt, men jeg kjøpte det ikke samme dag. Siden det er et stort maleri som derfor blir ganske så synlig i et hjem, tok jeg ikke sjansen på å kjøpe det uten at min kjære hadde sett det først. Dagen etter dro vi tilbake og siden vi likte bildet begge to, slo jeg til. Ikke hver dag jeg har penger til å bruke på kunst, mye annet som skal prioriteres i en familie. Men det er utrolig hva man får råd til når det er feriepengetid :)

Ornament har hedersplassen over sofaen i stuen vår. Tror aldri jeg kommer til å bli lei av det!

14.7.11

Scampi i grønn eng


Ja det navnet synes jeg passer på middagen som min bedre halvdel disket opp med i går. Litt ekstra god mat på en helt vanlig julionsdag kan man jo ikke si nei til.



Scampiene freste han i stekepannen med olje og salt. Servert på en salat av ruccola, bønnespirer, avocado og valnøtter. Dressing laget av kokosmelk, lime og litt lønnesirup. Med en flaske chablis til ble det et deilig, lett sommermåltid for to.




Innviet den maritime løperen fra H&M Home som jeg har hatt liggende i skuffen en stund...



Og den nye stormlykten som jeg kjøpte hos Sanselig Interiør denne uken...

13.7.11

En sommerforelskelse


Er blitt helt forelsket i den rosa Mynte-serien fra Ib Laursen! Det begynte da jeg oppdaget bloggen Passion for baking og så alle de fine skålene og fatene som Manuela bruker på bildene sine. Bare måtte ha dem selv! Og når jeg først får dilla på noe, så kan jeg ikke nøye meg med kun én ting, neida.



Elsker å kjøpe serviser, men har egentlig vært veldig streng med meg selv de siste årene (mye takket være min minimalistiske mann...) og stort sett ikke kjøpt noe særlig slikt, eller i tilfelle bare hvitt eller blankt. Men når det er bursdag og feriepengetid, må man jo kunne unne seg litt, eller?



Lette høyt og lavt på nettet og fant omsider den fine butikken Hos Tora i Stavanger, som var så imøtekommende å sende Mynte-ting til meg, selv om de ikke har nettbutikk. Mugger, krus, skålerbakeboller og muffinsformer er i hus. Venter nå på postmannen som kommer med det lekre stettfatet, müsliskåler og asjetter denne uken. Attpåtil fikk jeg gavekort i bursdagsgave av snille tante og kusinene mine, som jeg kunne bruke til å kjøpe det jeg manglet i Mynte-serien. Nå gleder jeg meg til å servere hjemmebakst på rosa servise!

Grønt er skjønt

Flere detaljer fra vårt uterom...



Oliventre i sinkspann synes jeg er vakkert. Og buksbom i urne. Ble kjempeglad da Mester Grønn hadde disse på salg og kjøpte tre stykker. 



Et hvitt sammenleggbart bord, i samme stil som plantehyllen jeg kjøpte på Mester Grønn, vist i et tidligere innlegg.


Generelt er jeg veldig glad i blomsten hortensia, både ute og inne. Her på et hagebord fra IKEA. Bordet har tilfeldigvis blitt ganske så rustikt, etter å ha stått ute i vær og vind.

12.7.11

Bake kake søte

Fikk superherlige bursdagsgaver i posten fra min snille venninne i USA i dag, alle med tema baking! 




Søtt rosa forkle... Har ønsket meg et slikt etter at jeg var på cupcakekurs med Manuela fra Passion for baking, selveste bakedronningen.


Kakeboken Miette: Recipes from San Francisco's Most Charming Pastry Shop. Sjekk den lekre kaken på forsiden!




Big Book of Cupcakes med 150 fristende oppskrifter. Yummy! Her er det bare å få på seg forkle og snurre i gang Kitchen Aid'en...




11.7.11

Hagefornyelse


I mangel av blomsterbed, ihvertfall foreløpig, satser vi denne sommeren på planter i potter i stedet. Ble inspirert da jeg fant en hylleMester Grønn som man kan ha ulike kombinasjoner av blomster eller for eksempel krydderurter i. Ekstra kjekt var det at den plutselig var på salg, det er jo aldri feil. 


 Blomstene som pryder hyllen er for øyeblikket lavendel og potteroser...


...samt brudeslør og georginer.

Plantehyllen har fått plass ved leveggen, som for øvrig skal males hvit snart, altså et av våre sommerprosjekter...

Har forresten kommet frem til at uterom sikkert er en mer korrekt betegnelse på vår såkalte hage, ihvertfall hvis sistnevnte forutsetter at man har plen, blomsterbed og den slags. Jakten på gode hageideer fortsetter, vårt uteområde er på ingen måte ferdig...

7.7.11

La Vita Bella



Mitt beste ferieminne fra alle våre reiser til Miami Beach er vanskelig å plukke ut, for det har blitt så mange fine opplevelser der. Siden før vi fikk barn har vi reist hver vinter. Det er virkelig en vitamininnsprøytning for kropp og sjel! I mai kom vi igjen fra årets tre ukers opphold.



Hvis jeg må plukke ut ett bestemt ferieminne, er turen for to år siden et spesielt høydepunkt. Jeg satt på stranden, med min kjære mann og vår nydelige, lille datter på tre år, og tenkte "nå, akkurat nå er livet jammen fullkomment - trenger ikke mer for å være lykkelig!"

Lite visste vi at akkurat da vokste det en liten spire i magen min, som er vår veldig etterlengtede sønn, nå halvannet år gammel... ♥




Lottas himmelrom har en konkurranse med tema beste ferieminne, trekning 1. august.

6.7.11

Prinsessens univers




Velkommen inn til vår prinsesses lille univers!  


Hjerteknagg fra Sia. IKEA-stolen er fra en serie som prinsessen også har bord og benk fra. 



Som dere ser er femåringen vår fortsatt veldig glad i rosa... Blomsterlampen Smila Blomma er fra IKEA.


I taket henger en lysekrone fra Skeidar.



Sengen Hemnes med skuffer under er fra IKEA. Gardinene er fra Kid.



Sengeteppet kjøpte vi på Pottery Barn Kids da vi var på ferie i USA i mai. Sommerfugler og blomster er et tema som går igjen på vår lille prinsesses rom.


Sommerfugluro fra Riktige Leker henger i taket.


Fotorammen er fra interiørbutikken Pentik. Jeg tok med meg rammen til en fargehandel og fikk blandet maling i nøyaktig samme rosanyanse


malte jeg flere trehvite rammer og en klokke fra IKEA i den fargen. Sommerfuglene på gardinstengene er fra Kid.


Klesskapet fikk nye rosa blomsterknotter etter ferien i USA, også de fra Pottery Barn Kids. Samme knotter satte vi på de tre skuffene under sengen.

Alle veggene på jenterommet er som ellers i huset kritthvite, en fin kontrast synes jeg til den mørke hasselnøttparketten, som vi også har i hele huset.

Må innrømme at jeg synes det er helt herlig å ha et jenterom i huset der man bare kan utfolde seg fritt med innredning i rosa, rosa og atter rosa detaljer...